Labèl

Totas las versions d'aquel article :

| òc | fr |
Acuèlh del sit > Blòg > La flor dels produchs bordièrs

La flor dels produchs bordièrs

Esser jove, sens origina campanharda e venir elevaire fromatgièr, es rasonable ? Es lo causida d’aquel productor de la forma e de la toma bòrdieras de 23 ans, installa dempuèi mens de doas annadas en Auvernha e que capita plan !

Passionat per l’elevatge e la produccion lachièra, faguèt son apprendissatge dins una bòria artesanala e poguèt aquesir rapidament una borieta amb un tropelon. Coma aquesta n’interessa pas un industrial, causiguèt en primièr de valorisar en entièr sa produccion lachièra en formatges. Assegurèt après una bela qualitat a sos produchs per un afinament lòng, entre quatre e sièis meses, en plaça de qualques setmanas per las formas d’Ambèrt AOP. Repartiguèt a la longa el meteis sos formatges, seleccionats mai joves al prima e mai maserat l’ivèrn, sus los mercats de productors d’Ambèrt e d’Soïre. Lo renom d’aquestes lòcs e los nombrós contactes amb los consommators permetèron d’augmentar sa practica, e d’unas venon crompar dins sa bòria...

Amb solament 33 ectaras e 23 monbyaiencas, poguèt bastir amb una ajuda de 25% del còst un bastiment per abrigar los bèstias, un talhièr de transformacion e una cava per l’afinament dels formatges. Aquel jove que venda tota sa produccion demostra que la qualitat, la proximitat e la convivialitat son de las fòrças a renovelar dins lo mercat local, especialament en Occitania.

Per mai d’informacions, clicatz aicí.

PS : BONAS FÈSTAS E A L’AN QUE VÈN !

Respondre a aquel article

SPIP |  | Plan del sit | Mencions legalas | Seguir la vida del sit RSS 2.0
Lo labèl es un servici de l'IEO e de l'Ofici per l'Occitan, visatz los autres sites quí dessur per d'autres servicis.